Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Pristup Royal Canin-a

Izrada uravnotežene nutricionističke formule je kao slaganje komplicirane slagalice koja ima i više od 50 dijelova, ovdje se najprije misli na udio esencijalnih hranjivih tvari. 

Najveći izazov je postići ravnotežu tj. pravilne udjele hranjivih tvari što se mora osigurati preciznim miješanjem mnoštva sastojaka koji predstavljaju izvore tih hranjivih tvari. 

Posebnosti Royal Canin-ovog pristupa nutricionizmu

Pristup se temelji prvenstveno na poznavanju i poštivanju istinskih potreba pasa i mačaka, potrebno je uzeti u obzir mnoge specifičnosti koje se vežu uz određenu skupinu pasa ili mačaka, fiziološko stanje organizma u određenom trenutku ili potrebe u slučaju bolesti.