Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Ciljevi zdrave prehrane

Ciljevi zdrave prehrane

4 osnovna cilja zdrave prehrane

Zahvaljujući napretku koji se posljednjih godina dogodio na polju nutricionizma pasa i mačaka više ne govorimo samo o zadovoljavanju energetskih potreba organizma već o dvije nove dimenzije prehrane, nove dimenzije koje prehrana može imati i koje sve više dobivaju na značenju su preventivna i terapeutska. Tako je i rođen pojam zdrave prehrane.

Osnovna 4 cilja prehrane:

  1. Razvoj i održavanje organizma: Aminokiseline, minerali, elementi u tragovima, vitamini i masne kiseline, možemo reći da navedene hranjive tvari čine osnovni dio slagalice esencijalnih nutrijenata potrebnih organizmu.
  2. Opskrba energijom: Masti i ugljikohidrati predstavljaju izvore energije za pseći organizam, kod mačaka ovdje možemo uvrstiti i bjelančevine.  
  3. Njega i prevencija: Neke specifične hranjive tvari dodaju se u hranu (kompleksi antioksidansa, prebiotici, specifična vlakna, esencijalne masne kiseline…) kako bi se osigurala nutricionistička potpora u slučajevima npr. bubrežnih patologija ili bolesti probavnog sustava te u slučaju potrebe za usporavanjem napredovanja starosnih promjena. 
  4. Njega i terapijska uloga: Određene hranjive tvari, kao i prilagođeni udjeli hranjivih tvari, imaju ulogu u procesima ozdravljenja ili kontrole neke bolesti.