Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Vitamini

Poznat i kao: kobalamin

Kod starijih jedinki, u slučaju poremećaja probave te u slučaju vegetarijanske prehrane može doći do manjka ovog vitamina. Isto vrijedi i u slučaju nekih kancerogenih bolesti. 

Dodatne informacije

Antianemijska svojstva teleće jetre otkrivena su 1925 godine, dijetetički faktor je utvrđen, kobalamin je izoliran sredinom prošlog stoljeća kada je dobio ime vitamin B12. Radi se o jedinom vitaminu koji sadrži mineral kobalt. 

Uloga u organizmu

Vitamin B12 sudjeluje u mnogim esencijalnim biokemijskim procesima kao koenzim te igra primarnu ulogu u sintezi bjelančevina i produkciji eritrocita. 

Prirodni izvori

Vitamin B12 se jedino pronalazi u životinjskim produktima (jetra, bubrezi, riba, meso). Biljke ne sadrže vitamin B12.