Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Vitamini

Poznat i kao : Vitamin B1, Antinefritični faktor

Manjak vitamina B1 uzrokuje bolest beriberi u ljudi i životinja (simptomi su umor kronični, slabost mišića, problemi u kretanju te problemi sa osjetom vida). Uravnotežena prehrana jedino je rješenje u slučaju ove bolesti. Vitamin B1 potreban je i za pravilno funkcioniranje nervnog sustava, ima ulogu u prevenciji i tretmanu degenerativnih bolesti nervnog sustava, također bitan je za pravilno funkcioniranje srca. 

Dodatne informacije

Tiamin je prvi vitamin koji je otkriven. Beriberi je bolest koja se povezuje sa velikom količinom riže u prehrani, spominje se već oko 2600 godine prije Krista. Tek 1885 godine utvrđena je povezanost ove bolesti i nutricionističke podloge, 1910 godine tiamin je identificiran. Dokazano je da manjak tiamina uzrokuje beriberi u ljudi. Ovom aminu od vitalne važnosti dali su zato ime vitamin. Topiv je u vodi, koncentrira se u tkivu srca, u bubrezima, jetri i mozgu. 

Uloga u organizmu

Tiamin je esencijalna supstanca koja sudjeluje u mnogim kompleksnim biokemijskim reakcijama preko kojih organizam dolazi do potrebne energije na staničnom nivou. Ovaj vitamin je nužno potreban za ispravno funkcioniranje nervnog sustava, igra ulogu u sintezi neurotransmitora acetilkolina, potrebnog za prijenos impulsa sa jedne nervne stanice  (neurona) na drugu. 

Prirodni izvori

Kvasci i pšenične klice imaju najviši udio vitamina B1, nalazimo ga i u mesu, mekinjama i žitaricama.