Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Vitamini

Poznat i kao: Vitamin B2

Vitamin B2 između ostalog potreban je i za održavanje zdravlja kože i rast kvalitetne dlake. Manjak vitamina B2 za posljedicu ima promjene na koži oko očiju i na abdomenu.  

Dodatne informacije

Nakon što ga se jedno vrijeme miješalo sa vitaminom B1 riboflavin je konačno otkriven 1937 godine. Tek 80-tih godina prošlog stoljeća određeni broj bolesti sa vrlo općim simptomima koje uzrokuje manjak ovoga vitamina bio je definiran. Riboflavin spada u skupinu B vitamina koji su topivi u vodi.  

Uloga u organizmu

Riboflavin je koenzim, što znači da je potreban za funkcioniranje određenih enzima koji imaju ulogu u biokemijskim reakcijama koje uključuju dobivanje energije iz masti te katabolizam (razgradnju) aminokiselina. 

Prirodni izvori

Vitamin B2 nalazi se u mnogim izvorima, nalazimo ga u kvascima, jetri, siru, jajima i u svim mliječnim produktima. Riboflavin proizvode i bakterije koje su dio prirodne flore crijeva u mačaka i pasa. Specifičnost je da je vrlo osjetljiv na djelovanje svijetla.