Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Vitamini

Poznat i kao: Vitamin B6

Nedostatak piridoksina za posljedicu ima anomalije povezane sa nervnim sustavom, kožom i krvlju.

Dodatne informacije 

Piridoksin ili vitamin B6 otkriven je i izoliran tek sredinom dvadesetog stoljeća, znanstvenici i danas rade na otkrivanju mnogih uloga ovog vitamina u funkcioniranju organizma. 

Uloga u organizmu

Vitamin B6 djeluje kao koenzim u mnogim enzimskim sustavima. Igra mnoge uloge u raznim metaboličkim procesima, posebno onima koji se vežu uz aminokiseline. .

Prirodni izvori

Kao i svi vitamini B skupine i piridoksin je topiv u vodi i prisutan je u mnogim hranjivim tvarima poput kvasca, klica pšenice, mesa…Mliječni produkti i žitarice sadrže vrlo male količine vitamina B6.