Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Vitamini

Poznat i kao: Vitamin PP, nikotinska kiselina, nikotinamid

Niacin je potreban kako bi se spriječila pojava pelagre u ljudi, ozbiljne bolesti koja ostavlja traga na koži, probavnom sustavu te psihičkom zdravlju uz hematološke poremećaje.

Dodatne informacije

Vitamin PP tako se zove jer sprječava razvoj pelagre u ljudi, pelagra je bolest kod koje koža postaje gruba. Manjak niacina u prehrani pasa uzrokuje dermatitis na abdomenu i nogama. 

Uloga u organizmu

Aktivacijom niacina pomaže se odvijanje oksidacijsko-redukcijskih reakcija koje su nužne za izvlačenje energije iz nutrijenata kao što su masti i šećeri.