Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Vitamini

Kolin-Inositol

Kolin i inositol pomažu da se spriječi patološka akumulacija masnih kiselina u jetri.

Dodatne informacije

Kolin i inositol nisu vitamini u pravom smislu te riječi, iako su pridruženi u skupinu B vitamina. Organizam može sintetizirati kolin u jetri, ali produkcija nije uvijek dovoljna da bi se podmirile potrebe te je uputno da se prehranom unese u organizam. Stanice i bakterije mogu pretvoriti glukozu u inositol. 

Uloga u organizmu

Kolin i inositol zajedno sudjeluju u izgradnji staničnih membrana. U kombinaciji sa drugim vitaminima B kompleksa i aminokiselinom histidinom osigurava integritet kože i štiti kožu od dehidracije. 

Zajedno sa fosforom kolin postaje lecitin, poseban oblik fosfolipida koji se nalazi u membranama stanica i koji izgrađuje krvne lipoproteine. Kolin sudjeluje i u sintezi acetilkolina, važnog neurotransmitera, medijatora između nervnih završetaka. Inositol izgrađuje mijelinsku ovojnicu živaca. 

 

Prirodni izvori

Kolin u velikim količinama nalazimo u mesu, jajima i orašastim plodovima. Kravlja jetra i srce izvrsni su izvori inositola.