Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Vitamini

Folna kiselina

Poznata i kao: Folati, Vitamin B9

Folna kiselina je uključena u rast i razvoj tkiva i nervni sustav. Manjak folne kiseline smatramo uzrokom malformacija kao što je spina bifida kod fetusa. Dodavanje folne kiseline u prehrani gravidnih kuja  pokazalo se korisnim u smislu smanjivanja pojave rascijepljenog nepca u štenaca. Folna kiselina ima i preventivnu ulogu kada govorimo o alergijama. 

Dodatne informacije

Ovaj vitamin je otkriven sredinom 20. stoljeća, radi se o vitaminu koji je topiv u vodi, a skladišti se u jetri. Poznat je i kao vitamin B9, zvali su ga i vitamin M, vitamin Bc ili L. casei faktor. 

Uloga u organizmu

Folna kiselina spada u skupinu B vitamina, esencijalan je za multiplikaciju stanica te sudjeluje u sintezi DNA komponenti. Jasna je njegova važnost tijekom embrionalnog razvoja kad se odvija intenzivna multiplikacija stanica. 

Prirodni izvori 

Kao i za većinu B vitamina najpogodniji izvor folne kiseline je kvasac, za napomenuti je da su izvrsni izvori ovog vitamina i tkivo jetre te zeleno povrće poput špinata.