Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Vitamini

Poznat i kao: Vitamin B8 ili Vitamin H

Ovo je jedan od najbitnijih vitamina za zdravlje kože i rast kvalitetne dlake. Bitan je i za pravilno funkcioniranje nervnog sustava.

Dodatne informacije

Biotin je otkriven početkom prošlog stoljeća u okviru istraživanja „bolesti bjelanca jajeta“. Naime, kod konzumacije veće količine sirovih jaja dolazi do pojave lezija na koži, gubitka kose i neuromuskularnih poremećaja. Problem se rješava termičkom obradom jaja. Apsorpciju biotina čiji su izvor kvasci inhibira antibiotin supstanca koju nalazimo u termički neobrađenim jajima, ime te supstance je avidin. 

Uloga u organizmu

Biotin je uključen u katabolizam glukoze, masnih kiselina i nekih aminokiselina, esencijalan je i za sintezu određenih masnih kiselina. 

Prirodni izvori

Biotin je vitamin topiv u vodi koji se u velikim količinama nalazi u kvascu, jetri, bubrezima i prokuhanim jajima.