Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Vitamini

Od vitalne važnosti za organizam

Riječ vitamin dolazi od tiamina, vitamina koji je prvi tako nazvan. Tiamin je amin koji ima vitalnu ulogu u borbi protiv bolesti koju nazivaju beriberi. S obzirom na vitalnu ulogu tiamina koji je recimo tako prvi prozvan vitaminom i druge organske molekule koje imaju bitnu ulogu u funkcioniranju organizma prozvane su vitaminima. 

Vitamine dijelimo u dvije skupine: vitamini koji su topivi u mastima  (A,D, E, K) – i vitamini koji su topivi u vodi  (B, C). Ako se konzumiraju u prekomjernim količinama, vitamini koji su topivi u mastima mogu imati toksično djelovanje. 

Vitamine sadrže različiti sastojci hrane u različitim količinama. Vitamine možemo unositi i samostalno, u čistom obliku. Vitamini su prirodno osjetljivi spojevi, osjetljivi su na svijetlost, toplinu i oksidacijske procese. Potrebno je ove osjetljivosti uzeti u obzir kod procesa termičke obrade hranjivih sastojaka. 

Vitamini su uključeni u razne procese u organizmu i imaju mnoge bitne uloge. Nabrojat ćemo samo neke od tih uloga bitnih za pravilno funkcioniranje organizma.