Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Ugljikohidrati

Škrob

Škrob koji se koristi u formulaciji hrane za pse i mačke mora biti dovoljno termički obrađen, rekli bismo dovoljno prokuhan kako ne bi fermentirao u debelom crijevu i tako uzrokovao mekanu stolicu ili čak proljev.  Prevelika količina škroba može imati isti rezultat, u ovom slučaju radi se o činjenici da pas ili mačka nemaju dovoljno visok enzimski kapacitet da bi veću količinu škroba mogli probaviti (slučaj kod nordijskih pasa i nekih pasmina mačaka koje su osjetljivije).

Dodatne informacije

Škrob je spoj ugljikohidrata koji čine tisuće molekula glukoze povezanih jednostavnim kemijskim vezama. 

Uloga u organizmu

Škrob predstavlja izvor energije za organizam. Enzimi škrob razbijaju na građevne elemente - glukozu, glukoza se resorbira iz probavnog sustava u krv.

Prirodni izvori

Ono što masti predstavljaju kod životinja, škrob je u biljaka, neka vrsta rezerve energije. Žitarice poput riže, kukuruza, pšenice i ječma imaju takvu rezervu, škrob u krumpiru ima istu ulogu. Škrob predstavlja 50-70% mase zrna neke žitarice. U proizvodnji dehidrirane hrane škrob ima svoju ulogu, u tehnologiji izrade granule on predstavlja neku vrstu nosača svih esencijalnih hranjivih tvari, izvor je energije i potreban je u procesu formiranja granule.