Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Ugljikohidrati

Šećeri

Poznati kao: jednostavni šećeri, disaharidi i trisaharidi

Šećeri nemaju preventivnu funkciju u smislu očuvanja zdravlja kao neke druge specifične hranjive tvari u određenim slučajevima. U slučaju da ih je u hrani previše, mogu pogodovati razvoju prekomjerne težine i dijabetesu. 

Dodatne informacije

U svakodnevnom životu kada kažemo šećeri mislimo na slatki okus ugljikohidratnih spojeva kao što je saharoza ili fruktoza. Izvori saharoze koji se masovno koriste u prehrani ljudi su šećerna repa i šećerna trska, glukozu možemo nazvati grožđanim šećerom, a fruktozu voćnim šećerom. Šećer koji proizvodi ženka tijekom laktacije je laktoza, zove se još i mliječni šećer. Smatramo da za razliku od pasa mačke znatno slabije doživljavaju slatki okus.  

Uloga u organizmu

Mliječni šećer laktoza neposredni je izvor energije za štene ili mače koje siše mlijeko. Probavni enzim laktaza nužan je za probavljanje mliječnog šećera, ovaj enzim organizam prestaje generirati nakon što se mlada životinja prestane hraniti mlijekom. S obzirom na to ponovno uvođenje mlijeka u prehranu nakon nekog vremena rezultira probavnim smetnjama. Odrasli psi i mačke mogu sintetizirati glukozu od drugih hranjivih tvari pa tako nisu ovisni o unosu glukoze hranom. 

Prirodni izvori

Šećeri su jednostavni izvori energije za organizam i u biljnom svijetu upravo šećeri predstavljaju rezervu energije koju biljke skladište u svojim tkivima.