Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Ugljikohidrati

MOS

Poznati kao: manan-oligosaharidi

Manan-oligosaharidi potiču razvoj uravnotežene bakterijske flore u crijevima te imaju direktan i indirektan učinak u smislu očuvanja zdravlja probavnog trakta. Ova vlakna učinkovita su u smislu kontrole kvalitete stolice i kontrole rasta patogenih bakterija u probavnom sustavu. 

Dodatne informacije

Manan-oligosaharidi su ugljikohidrati i pripadaju velikoj skupini vlakana, možemo općenito reći da se radi o nefermentabilnim vlaknima. Manan-oligosaharidi građeni su od dva šećera, glukoze i manoze. 

Uloga u organizmu

Ova vlakna porijeklom od kvasaca korisna su za probavni trakt na dva osnovna načina:

  • Manan-oligosharidi sprječavaju razvoj patogene bakterijske flore na način da onemogućuju prihvaćanje bakterija za stanice crijevne sluznice.
  • Ova vlakna stimuliraju lokalni imunološki sustav crijeva čime se poboljšava zaštita crijevne sluznice od djelovanja štetnih bakterija.

Prirodni izvori

MOS su vlakna koje se nalaze u stijenki stanica kvasca.