Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Minerali

Željezo

Željezo je esencijalni nutrijent u prevenciji i terapiji anemija.    

Dodatne informacije

Željezo je potrebno unositi u organizam u relativno malim količinama i spada u skupinu elemenata u tragovima. Iako govorimo o malim količinama dnevnog unosa, željezo je za organizam od velike važnosti.

Uloga u organizmu

Željezo je nužno za sintezu hemoglobina, pigmenta koji transportira kisik do tkiva u cijelom organizmu, a nalazi se u crvenim krvnim zrncima, eritrocitima. Isto tako željezo izgrađuje i   mioglobin u mišićnom tkivu (zbog prisutnosti ovog pigmenta krv i mišićje imaju crvenu boju). Željezo ima i mnoge funkcije u enzimskim procesima. 

Prirodni izvori

Jetra, meso i riba su dobri izvori željeza, kao i zeleno povrće te neke mineralne soli.