Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Minerali

Selen

Kao i drugi antioksidansi selen daje svoj doprinos borbi protiv oksidativnog stresa kojem je organizam konstantno izložen. Oksidativni stres je neizbježan kad govorimo o funkcioniranju organizma, prati procese starenja, prisutan je kod intenzivne fizičke aktivnosti, djelovanje polutanata na organizam podrazumijeva oksidativni stres, isto tako prisutan je i kod upalnih procesa.  

Dodatne informacije

Selen je mineral koji ne spada u metale. Spada u kategoriju elemenata u tragovima, organizmu je potreban u malim količinama. 

Uloga u organizmu 

Selen je antioksidans koji djeluje u sinergiji sa vitaminom E u smislu zaštite staničnih membrana, naročito onih koje su dio mišićnih stanica.

Prirodni izvori 

Selen pronalazimo u formi mineralnih soli, ima ga u ribi i mesu u nižim količinama.