Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Minerali

Magnezij

Magnezij

U slučaju nedostatka magnezija pojavljuju se nervni simptomi. Prije se smatralo da redukcija magnezija u prehrani igra krucijalnu ulogu u prevenciju formiranja struvitnih kamenaca (magnezij amonij fosfata), no danas znamo da je učinkovitije održavati određenu vrijednost kiselosti mokraće. Za napomenuti je činjenica da sportski psi imaju nešto veće potrebe u smislu unosa magnezija. 

Dodatne informacije

Magnezij je još jedan makroelement, zastupljen u većim količinama i bitan mineral za organizam. 

Uloga u organizmu

Magnezij poput kalcija i fosfora izgrađuje koštani sustav, iako udjelom sudjeluje u znatno manjoj količini nego ova dva prije navedena elementa. Magnezij je nužan za normalno funkcioniranje mišićnog sustava i prenošenje nervnog impulsa. Ovaj element potreban je i u procesima  metabolizma energije.

Prirodni izvori

Magnezij se može naći u kostima sisavaca i u obliku raznih mineralnih soli.