Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Minerali

Kalij citrat

Citrat sprječava formaciju mokraćnih kamenaca koje izgrađuje kalcij oksalat, citrat se veže sa kalcijem i tvori topivu sol te tako kalcij postaje nedostupan za spajanje sa oksalatom pa se ograničava formiranje kalcijevih mokraćnih kamenaca.  Kalij citrat koji se unosi u organizam preko usta predstavlja alkalizirajuću tvar za organizam koja povećava pH mokraće. Alkalizacijom urina smanjuje se izlučivanje kalcija mokraćom uz povećanu količinu izlučenog citrata. 

Dodatne informacije

Alkalizirajući učinak kalij citrata potrebno je koristiti uz oprez. Mokraća koja ima visoki pH tj. alkalna svojstva predstavlja pogodan medij za formiranje struvitnih kamenaca  (magnezijevih kamenaca) i kamenaca od kalcij fosfata. 

Uloga u organizmu

Alkalizirajući učinak kalij citrata zanimljiv je čimbenik u prevenciji formiranja mokraćnih kamenaca kojima odgovara kiseli medij, npr. kod prevencije uratnih i cistinskih kamenaca. Kalcijevi oksalati nisu osjetljivi na pH, ali alkalizacija do neke mjere stimulira izlučivanje kalcija mokraćom. 

Prirodni izvori

Kalij citrat je mineralna sol.