Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Minerali

Kalij

Kalij

Što se tiče unosa kalija u organizam i posebnosti vezanih za potrebnu količinu kalija u prehrani moramo se osvrnuti na neke bolesti. U slučaju nekih bolesti srca i bubrega postoji potreba za promjenom količine kalija koja se unosi u organizam. Tijekom terapije diureticima količina kalija koji se unosi u organizam mora se povećati. 

Dodatne informacije

Kalij je jedan od glavnih makroelementa, pripisuju mu se alkalna svojstva. 

Uloga u organizmu

Ovaj mineral je esencijalan za pravilno funkcioniranje stanice, zajedno sa natrijem igra ključnu ulogu u održavanju stabilnosti vanjskog i unutarnjeg staničnog pritiska te igra važnu ulogu u  metabolizmu i u procesima dobivanje energije. 

Prirodni izvori

Kalij nalazimo u formi mineralnih soli. Za ljude najbolji izvori kalija su povrće, suho voće, avokado, meso i dimljena riba te čokolada i banane. Kalij je potreban za funkcioniranje srčanog mišića, potrebno je i uzeti u obzir da prekomjerno zakiseljavanje mokraće može s vremenom dovesti do smanjene razine kalija u organizmu.