Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Minerali

Kalcij

Kalcij

Unos kalcija treba prilagoditi veličini životinje i fiziološkom stanju, potrebno je spriječiti stanja koja se povezuju sa manjkom, ali i sa suviškom kalcija u prehrani. 

Dodatne informacije

Kalcij je jedan od glavnih minerala i zato i spada u skupinu makroelemenata, organizam ga treba u većim količinama. Kalcij i fosfor trebaju u organizmu biti zastupljeni u određenom odnosu pa je stoga potrebno da se ta dva elementa i unose u organizam uz poštivanje odgovarajućeg odnosa.

Uloga u organizmu

Kalcij ima 2 fundamentalne uloge u organizmu. Procjenjuje se da se 99% kalcija nalazi u kostima. Kalcij zajedno sa fosforom čini mineralnu komponentu kostiju i daje im potrebnu čvrstoću. Kalcij ima i ulogu u prijenosu informacija između stanica i prijenosu senzornih impulsa. Ako je razina kalcija u prehrani štenca velike pasmine previše visoka, može doći do poremećaja u razvoju koštanog sustava. Problem leži u činjenici da se štenci velikih pasmina teško prilagode visokim razinama kalcija u prehrani, gotovo 40% kalcija kojeg unesu hranom pasivno se, bez regulacije, apsorbira iz probavnog sustava. 

Prirodni izvori

Kalcij se nalazi u kostima životinja u formi mineralnih soli. Mineralni izvori kalcija su kalcijev karbonat (kreda) i kalcij fosfati.