Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Minerali

Fosfor

Odgovarajući unos fosfora prilagođen potrebama s obzirom na fiziološko stanje organizma nužan je za harmoničan rast na početku života, ali isto tako i kasnije tijekom života. Kod starijih životinja količinu fosfora u prehrani treba nešto reducirati kako bi se olakšalo funkcioniranje bubrega. Ova prilagodba je od naročite važnosti u slučaju zatajivanja bubrega. 

Dodatne informacije

Etimološki gledano riječ fosfor ima grčki korijen i grubi prijevod značenja bio bi „nosi svijetlo“. Otkrio ga je njemački alkemičar 1669 godine, uspio je generirati paru fosfora koja je svijetlila u mraku, u stvari, evaporirao je urin u retorti.

Uloga u organizmu 

Fosfor ima mnoge uloge i svaka je važna koliko i neka druga. Ukupno 86% fosfora u tijelu nalazi se u kostima, zajedno s kalcijem osigurava čvrstoću kostiju. Fosfor izgrađuje stanične membrane, a potreban je i u fiziološkim procesima vezanim uz energiju u organizmu (preko adenozin trifosfata, molekule ATP-a). Fosfor nalazimo i u mnogim za život važnim molekulama kao što su DNA i RNA koje nose genetski zapis.

Prirodni izvori

Fosfor se nalazi u kostima životinja u obliku mineralne soli te u spojevima kao što su fosfati. Meso je bogato fosforom, kad je potrebno ograničiti unos fosfora hranom možemo potrebe za proteinima u određenoj mjeri osigurati iz biljnih izvora kao što su pšenični ili kukuruzni gluten.