Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Minerali

Bakar

Ovaj element u tragu je jedan od antianemični faktora uz folate, vitamin B12 i željezo. Nakuplja se u jetri i može biti toksičan kod nekih pasmina, radi se o bolesti nakupljanja bakra u jetri, pasmina pogođena ovim problemom je bedlingtonski terijer. Bakar sudjeluje u sintezi melanina, pigmenta dlake. 

Dodatne informacije

Bakar je još jedan od elemenata u tragu, u organizmu ga nalazimo u malim količinama (<10 mg/ kg tjelesne težine). Većina bakra skladišti se u jetri, kao što je napomenuto već i prije može biti toksičan za određene pasmine koje su tom problemu predisponirane.

Uloga u organizmu

Bakar pomaže apsorpciju željeza iz crijevnog sadržaja te njegovu inkorporaciju u spoj hemoglobin. Bakar je element koji je potreban za funkcioniranje  enzima, naročito onih uključenih u procese oksidacije u stanici. Bakar ima svoju ulogu i u sintezi kolagena koji izgrađuje tetive i mijelina u nervnom sustavu. 

Prirodni izvori

Izvori hranjivih tvari koje sadrže bakar su meso (janjetina, svinjetina, meso patke…) i žitarice koje imaju veći udio bjelančevina (grašak, leća, soja…).