Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Minerali

Esencijalni za organizam

Uz kompletnu i izbalansiranu hranu nema potrebe dodavati mineralne dodatke prehrani. Višak mineralnih soli može imati negativan učinak na organizam te može djelovati na stupanj probavljivosti hrane. 

Nakon što se hrana izloži djelovanju vrlo visoke temperature ono što ostaje nazivamo pepeo. On ima udio od 5-8% kada govorimo o suhim hranama. 

Minerali koji su količinski zastupljeniji nazivaju se makroelementi (kalcij, fosfor, kalij, natrij, magnezij). Minerali koji se u hrani nalaze u malim količinama nazivamo elementi u tragovima, njihov udio mjeri se u mg u kg hrane ili u ppm jedinicama. Mada su njihove količine vrlo male u smislu udjela u hrani njihova uloga u funkcioniranju organizma je važna, elementi u tragovima su željezo, cink, mangan, bakar, jod, selen.

Minerale sadrže različiti izvori hranjivih tvari, pored toga mogu se dodati u hranu u obliku pročišćenih soli kao što su željezo oksid, mangan oksid, bakar sulfat, natrij selenit, kalcij jodid, itd.

Svaki mineral uključen je u više različitih procesa u organizmu, osvrnut ćemo se na funkcije određenih minerala u organizmu.