Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Royal Canin > Zdrava prehrana > Hranjive tvari > Masti > Omega 6 masne kiseline

Masti

Omega 6 masne kiseline

Unos linolne kiseline hranom potreban je za sintezu membrana stanica cijelog organizma. Manjak linolne kiseline u prehrani za posljedicu ima suhu i lomljivu dlaku slabije kvalitete. Manjak linolne kiseline odražava se i na stanje kože, koža postaje osjetljivija, suha i podložnija je infekcijama. 

Dodane informacije

Masne kiseline skupine omega 6 nužno je potrebno unositi hranom, biološki su nužne. Ove masne kiseline proizlaze iz jedne osnovne masne kiseline, koja ima 18 ugljikovih atoma i dvije dvostruke veze, poznate kao linolna kiselina. Od linolne kiseline proizlaze druge dvije masne kiseline dugih lanaca, to su   gama-linolenska kiselina (GLA) i arahidonska kiselina.

Uloga u organizmu

Omega 6 masne kiseline nužne su za pravilno funkcioniranje organizma, potrebne su za sintezu prostaglandina te sintezu aktivnih hormonskih molekula. Omega 6 masne kiseline imaju pozitivan učinak na zdravlje kože i rast kvalitetne dlake te na ispravno funkcioniranje reproduktivnog sustava. 

Prirodni izvori

Biljna ulja bogata su omaga 6 masnim kiselinama. Neke nezasićene životinjske masti porijeklom od svinjetine, a posebno peradi, također sadrže velike količine linolne kiseline (više od 20% u mast peradi). S druge strane, goveđa mast sadrži vrlo male količine linolne kiseline.