Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Masti

Masne kiseline

Nezasićene masne kiseline koje se nalaze u dijetalnim mastima podložne su oksidaciji, djelovanju topline i svijetla. 

Ukratko, oksidacijom masti dolazi do stanja užeglosti i taj proces predstavlja veliki problem zbog formiranja spojeva kao što su hidroperoksidi. Iz ovog razloga nužno je dodavati antioksidanse u hranu kako bi se spriječilo kvarenje masti. 

Dodatne informacije

Masne kiseline grade spojeve koje zovemo lipidi ili jednostavno masti. Masne kiseline definira broj ugljikovih atoma, s obzirom na to koliko ugljikovih atoma imaju govorimo o masnim kiselinama kratkih lanaca, srednje dugih ili dugih lanaca. Masti mogu biti zasićene i onda nema dvostrukih veza između dva ugljikova atoma ili mogu biti nezasićene kada postoje dvostruke veze između ugljikovih atoma, i to od 1 do 6 dvostrukih veza. Nezasićene masti su osjetljivije i možemo reći nestabilnije, lako užegnu, ali sadrže mnoge esencijalne masne kiseline koje su potrebne za održavanje vitalnih funkcija organizma.

Uloga u organizmu

Zasićene masne kiseline isključivo predstavljaju izvor energije za organizam (mogli bi reći da se radi o praznim kalorijama). Masne kiseline kratkih lanaca (6-10 ugljikovih atoma) su izuzetno dobar izvor energije za sportske pse, za životinje koje pate od dijabetesa i za mlade organizme. Funkcija višestruko nezasićenih masnih kiselina je više strukturalna (izgradnja staničnih membrana i krvnih lipoproteina); ova skupina masti uključuje omega 3 i omega 6 kiseline. Ove masti su od vitalne važnosti organizam jer ih ovaj ne može sam sintetizirati i moraju se unositi hranom. 

Prirodni izvori

Prirodni izvori su isti kao i za masti općenito, radi se o životinjskim i biljnim uljima i mastima. Čim je veći udio nezasićenih masnih kiselina, veća je potreba za jačom zaštitom od oksidacijskih procesa (povećana razina antioksidansa topivih u mastima- uključujući vit. E)