Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Masti

Neke masti su esencijalne za pse i mačke

Pse, čak i više nego mačke, privlači hrana koja ima veći udio masnoće. Udio masti u prehrani treba biti prilagođen razini fizičke aktivnosti psa ili mačke u svakom slučaju. U slučaju da se ne vodi računa o dnevnom unosu hrane, prehrana bogata mastima kod neaktivnih jedinki sigurno vodi do nakupljanja prekomjerne težine. Organizmu psa i mačke masti su potrebne, predstavljaju izvor energije, a neke masne kiseline potrebne organizmu moraju se unijeti hranom budući da ih organizam ne može sam proizvesti, radi se o esencijalnim masnim kiselinama.

Masti ili lipidi predstavljaju bitnu skupinu hranjivih tvari. Masne kiseline i glicerol zajedno tvore trigliceride, možemo reći jednostavne masti. Jednostavne masti su trigliceridi, postoje i kompleksne masti koje su složenije građe i sadrže i druge elemente. Membrane stanice izgrađene su od fosfolipida. 

Masti predstavljaju glavni izvor energije za pse i mačke. Oksidacijom masti organizam dolazi do energije, jedan gram masti daje 9 kcal metaboličke energije što je 2,5 puta više nego što daje gram ugljikohidrata ili bjelančevina.

Neke masti nazivamo esencijalnim, u stvari radi se o esencijalnim masnim kiselinama koje imaju strukturalnu ulogu u smislu izgradnje stanica organizma ili kao prekursori specifičnih hormona. Izvori masti mogu biti životinjskog ili biljnog podrijetla, životinjskog podrijetla su loj, mast, jaja, mast peradi, riblje ulje... masti biljnog podrijetla podrazumijevaju razna biljna ulja.