Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Druge hranjive tvari

Probiotici

Probiotici su živi organizmi, korisne bakterije, koje se u organizam unose konzumacijom, u crijevima se naseljavaju i pomažu uspostavljanje ravnoteže mikroorganizama tj. crijevne flore. Redovita konzumacija probiotika ima pozitivan učinak na zdravlje općenito i imunološki sustav. 

Dodatne informacije

Više od 90% stanica u tijelu su bakterije u probavnom sustavu. U kolonu (debelom crijevu) nalazimo 10¹² bakterija u gramu crijevnog sadržaja!

Uloga u organizmu

Probiotici su korisne bakterije koje koloniziraju crijeva te drže pod kontrolom potencijalno patogenu crijevnu floru. Kod ljudi se pomoću mliječnih produkata, poput jogurta, može po potrebi unijeti veća količina korisnih bakterija. 

Posebna vrsta laktobacila (Lactobacillus acidophilus) može ubrzati oporavak probavnog sustava u pasa i mačaka koje imaju povijest enteritisa (upale crijeva) koji uzrokuju patogene bakterije.

Prirodni izvori

Dvije vrste probiotika dozvoljene su za korištenje u Europi i koriste se kao dodaci prehrani: Lactobacillus acidophilus i Enterococcus faecium.