Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Druge hranjive tvari

Kurkumin

Kurkumin

Kurkumin je supstanca koju nalazimo u kurkumi (turmerik), ima dokazanu učinkovitost u smislu stimulacije cijeljenja oštećene kože. Osim na kožu kurkuma ima  zaštitni učinak i na jetreno tkivo te ima antiamiloidni učinak što je zanimljivost u smislu kontrole ateroskleroze u ljudi. Određene studije ukazuju i na djelovanje turmerika na tumore.

Dodatne informacije

Boja turmerika je izrazita žuto-narančasta, koristi se u prehrambenoj industriji i kao bojilo, npr u senfu. 

Uloga u organizmu

Kurkumin djeluje na nekoliko načina u smislu stimulacije cijeljenja kože:

  • Antiosidans je i ima protuupalna svojstva
  • Stimulira cijeljenje kože
  • Regulira imunološke reakcije, ima pozitivan učinak kod atopičnih pacijenata i kod alergija
  • Antibakterijsko djelovanje

Prirodni izvori

Kurkumin je ekstrakt turmerika (Curcuma longa).