Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Druge hranjive tvari

Kondroitin

Ova hranjiva tvar igra ulogu u prevenciji i tretiranju osteoartritisa u velikih pasa, aktivnih pasa i starijih pasa i mačaka. Dodavanjem kondroitina u hranu već u ranijoj životnoj dobi povećava uspješnost u limitiranju napredovanja degeneracije hrskavice. 

Dodatne informacije

Kondroitin sulfat je ugljikohidrat koji izgrađuje glikozaminoglikane (GAG) koji su osnovna komponenta hrskavičnog tkiva. GAG-ovi su spojevi visoke molekularne mase, potrebni su za zadržavanje određenog udjela vode u hrskavičnom tkivu, vode koja jamči elastičnost hrskavice. GAG-ovi na neki način prehranjuju hrskavicu.  

Uloga u organizmu

Kondroitin je bitan glikozaminoglikan i možemo reći da je esencijalan za izgradnju hrskavičnog tkiva. Kondroitin pridonosi najbitnijem svojstvu hrskavičnog tkiva, a to je elastičnost koja je potrebna da bi se amortizirala naprezanja i udarci koje zglob trpi u svakodnevnom životu. Kondroitin djeluje i na način da inhibira djelovanje enzima koji razgrađuju hrskavični matriks i djeluje u sinergiji sa glukozaminom, sinergiji čiji je rezultat produkcija novog hrskavičnog tkiva i usporavanje propadanja postojećeg. 

Prirodni izvori

Kondroitin se može ekstrahirati iz hrskavičnog tkiva raznih životinja, uključujući ribe, školjkaše, svinje i perad.