Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Druge hranjive tvari

Glukozamin

Ova specifična hranjiva tvar preporuča se za prevenciju i tretman problema sa zglobovima kod velikih pasa, dodaje se u prehranu sportskih pasa čiji zglobovi su izloženi povećanim naprezanjima te se preporuča kao dodatak u prehrani starijih pasa i mačaka, konkretno u slučaju osteoartritisa. Rano korištenje i kontinuirano obogaćivanje prehrane glukozaminom ograničava i odgađa nastupanje osteoartritičnih promjena i degeneraciju hrskavice. 

Dodatne informacije

Glukozamin izgrađuje glikozaminoglikane (GAG) koji čine hrskavično tkivo zglobova.

Uloga u organizmu

Glukozamin je jedna od glavnih supstanci koja izgrađuje hrskavično tkivo te pridonosi elastičnosti hrskavice. Jedna od glavnih osobina glukozamina je stimulacija regeneracije hrskavičnog tkiva, tj. nastajanje nove hrskavice. S obzirom na sve navedeno možemo reći da glukozamin sa kondroitinom djeluje u sinergiji. Vezano uz glukozamin možemo napomenuti i blago protuupalno djelovanje. Postoje informacije koje govore da suplementacija glukozamina ima određene pozitivne učinke kod intersticijskog cistitisa u mačaka, naime, sluznica mokraćnog mjehura je prekrivena zaštitnim slojem glikozaminoglikana. 

Prirodni izvori

Glukozamin nalazimo u hrskavičnom tkivu mnogih životinja. Lako se dobiva iz oklopa ljuskara kao što su račići.