Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Druge hranjive tvari

GLM

Zelenousna dagnja – (Green-Lipped Mussel)

Ekstrakt zelenousne dagnje (GLM ekstrakt) ima izuzetno zanimljiva svojstva u smislu prevencije i tretmana osteoartritisa. Nekolika studija ukazuje na smanjenje bolnosti zglobova i poboljšanje njihove mobilnosti u pasa nakon konzumacije GLM ekstrakta. Uz navedeno dokazano je i da meso zelenousne dagnje kontrolira upalni proces te da djeluje protektivno u smislu očuvanja integriteta hrskavičnog tkiva uz učinak smanjenja nastajanja lezija koje su posljedica oksidativnog stresa. 

Dodatne informacije

Svježe, sirove zelenousne dagnje tradicionalno konzumiraju Maori koji žive na obalama  Novog Zelanda. Pojava osteoartritisa u ljudi iz tog područja puno je rjeđa u usporedbi sa ljudima koji žive u unutrašnjim dijelovima otoka. Ova činjenica pokrenula je mnoge studije na temu djelovanja mesa zelenousne dagnje u smislu prevencije razvoja osteoartritičnih promjena. 

Uloga u organizmu

Zelenousne dagnje koje se skupljaju duž obala Novog Zelanda bogate su nutrijentima koje nose morske struje tog područja. Na neki način ove školjke djeluju kao filter morske vode i zadržavaju mnoge esencijalne nutrijente. Ova dagnja sadrži  veliku količinu potencijalno aktivnih tvari koje reduciraju upalne procese zglobova: omega 3 masne kiseline, kondroitin, glutamin, vitamine E i C te elemente u tragovima (cink, bakar, mangan).

Prirodni izvori

GLM prah je ekstrakt mesa zelenousne dagnje (Perna canaliculus), bitno je napomenuti da je potrebna posebna briga prilikom izrade ekstrakta kako bi se sačuvale terapijske vrijednosti.