Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Druge hranjive tvari

Aloe vera

Aloe vera

Aloe vera ima nekoliko svojstava koje ovu biljku čine vrlo zanimljivom u smislu blagotvornog djelovanja na kožu. Između ostalog aloe vera stimulira sintezu kolagena u koži koji je bitan promotor cijeljenja kože, naročito u smislu tretiranja opeklina. Ima i protuupalni učinak, stimulira lokalni imunološki sustav (korist u smislu kontrole infekcija) te ograničava oksidacijske procese u stanicama. 

Dodatne informacije

Terapijsko djelovanje aloe vere poznavali su i stari Egipćani 1500 godina prije Krista koji su je koristili za tretiranje opeklina, infekcija i parazitoza kože. Što se podrijetla imena tiče, „aloe“ na latinskom znači biljka, a „vera“ znači prava. 

Uloga u organizmu

Aloe vera koristi se lokalno na koži, ali i na način da se unosi konzumacijom u organizam. Svoje učinke ima zahvaljujući sadržaju specifičnih polisaharida koji djeluju sinergički, sadrži i visoku koncentraciju aminokiselina, vitamina E i C, cinka  i esencijalnih masnih kiselina. 

Prirodni izvori

Aloe vera spada u skupinu biljaka Liliacea koje nalazimo u Africi i Meksiku, lišće se koristi za proizvodnju djelotvornog ekstrakta.