Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Bjelančevine

Aminokiselina taurin

Taurin ima svoju ulogu u prevenciji i terapiji ozbiljne bolesti srca koja se zove kongestivna kardiomiopatija. U mačaka taurin je esencijalna aminokiselina. Taurin je potreban za pravilno funkcioniranje osjeta vida i reproduktivnog sustava. Osigurava zaštitu od razornog djelovanja slobodnih radikala, snažan je antioksidans te je koristan u borbi protiv procesa starenja..

Dodatne informacije

Taurin je otkriven 1826 godine u žuči  goveda (Bos taurus), radi se o aminokiselini koja sadrži sumpor. Nalazi se u većini tkiva životinjskog podrijetla, posebno u mišićima. Za razliku od mnogih drugih aminokiselina nema bitnu ulogu u izgradnji proteinskih molekula u organizmu.

Uloga u organizmu

Taurin je potreban jetri za sintezu žučnih soli, ima i ulogu regulatora protoka kalcijevih iona iz stanice i u stanicu zbog čega je bitan za kontrakcije srčanog mišića. U stanici djeluje kao antioksidans te ima ulogu prekursora u procesima sinteze kompleksnih lipida kože (glikosfingolipida) koji imaju antibakterijska svojstva. 

Prirodni izvori

Meso je najbitniji prirodni izvor taurina.