Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Bjelančevine

Arginin, Histidin, Izoleucin, Leucin, Lizin, Metionin, Fenilalanin...

U slučaju nedostatnog udjela neke od esencijalnih aminokiselina u prehrani dolazi do poremećaja sinteze nekih organizmu potrebnih bjelančevina. Kada dođe do takve situacije organizam crpi vlastite rezerve specifičnih esencijalnih aminokiselina što dugoročno doslovno može dovesti do po život opasnih stanja. 

Dodatne informacije

Esencijalne aminokiseline* ne mogu se sintetizirati u organizmu pa se stoga moraju unositi u dovoljnim količinama hranom. 

Uloga u organizmu

Esencijalne aminokiseline jednostavno su nužne za održavanje života i moraju se unositi hranom, bez njih organizam ne može sintetizirati potrebne bjelančevine. Procesi rasta u slučaju manjka esencijalnih aminokiselina kod šteneta i mačića usporavaju,  a kod odraslih životinja poremećen je proces eliminacije viška dušikovih spojeva te sinteza hemoglobina. 

Prirodni izvori

Izvori bjelančevina koji se koriste u prehrani i za koje možemo reći da ih krasi visoki stupanj  biološke vrijednosti imaju dobru probavljivost i visoki udio esencijalnih aminokiselina. Takvi izvori bjelančevina su npr. kazein (kompleks mliječnih bijelančevina), jaja, meso, riba te proteinski izolati soje.  

*Arginin, Histidin, Izoleucin, Leucin, Lizin, Metionin, Fenilalanin,Taurin (samo mačke), Treonin, Triptofan, Valin.