Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Royal Canin > Zdrava prehrana > Hranjive tvari > Bjelančevine > Aminokiseline razgranatih lanaca

Bjelančevine

Poznate i kao: BCAA (Branched Chained Amino Acids)

Leucin, izoleucin i valin predstavljaju skupinu esencijalnih aminokiselina razgranatih lanaca. Između ostalog ove aminokiseline proučava se povezano sa njihovim potencijalom u smislu usporavanja rasta tumora. Kliničke studije u ljudi ukazuju na činjenicu da suplementacija aminokiselina razgranatih lanaca produžuje preživljavanje u pacijenata sa dijagnosticiranim zloćudnim tumorom.

Dodatne informacije

Organizam ne može proizvesti leucin, izoleucin i valin u dovoljnim količinama dovoljno brzo, prema tome smatramo ih esencijalnima i potrebno je u prehrani osigurati dovoljne količine ovih aminokiselina. Razina ovih aminokiselina u krvi, više nego što je to slučaj sa ostalim aminokiselinama, direktno ovisi o unosu prehranom. 

Uloga u organizmu

Valin, leucin i izoleucin stimuliraju sintezu i usporavaju degradaciju bjelančevina u mišićju, ova posebnost osobito se povezuje uz aminokiselinu leucin. Osjetljivost organizma na djelovanje leucina opada sa godinama. Aminokiseline razgranatih lanaca pomažu da se zadrži mišićna masa kod kahektičnih životinja i onih koje boluju od neke vrste raka. 

Prirodni izvori

Valin, leucin i izoleucin predstavljaju količinski jednu trećinu svih esencijalnih aminokiselina koje izgrađuju mišićno tkivo.