Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Bjelančevine

Neke bjelančevine odlikuje posebna razina kompleksnosti, mogli bi reći stabilnosti građe pa ih se ne može probaviti u probavnom sustavu. Takve bjelančevinaste tvari su dlaka i perje. 

Dodatne informacije

Aminokiseline su blokovi od kojih su izgrađene bjelančevine. Ukupno bjelančevine izgrađuje 20 aminokiselina, od tih 20 aminokiselina njih 11 je esencijalno za mačke, a njih 10 je esencijalno za pse. Esencijalne aminokiseline moraju se u organizam unositi hranom budući da ih sami organizam ne može proizvesti. 

Uloga u organizmu

Aminokiseline su građevni elementi koji čine molekule raznih bjelančevina od kojih neke imaju strukturalnu ulogu tj. izgrađuju organe i organske sustave. 

Prirodni izvori

Sve bjelančevine životinjskog i biljnog podrijetla građene su od povezanih sljedova aminokiselina.