Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Bjelančevine

Pojačana je potreba za bjelančevinama u rastu, graviditetu i kod fizičkih napora

Mačke i psi u osnovi su mesožderi i trebaju dosta bjelančevina u prehrani. Neka fiziološka stanja podrazumijevaju veću potrebu za bjelančevinama: radi se o stanjima generacije i regeneracije kao što su rast, gravidnost, laktacija-proizvodnja mlijeka te u slučaju pojačanih fizičkih napora.

Bjelančevine izgrađuju različite aminokiseline. Redoslijed aminokiselina određuje vrstu i građu, ako tako možemo reći, same bjelančevine. Aminokiseline koje se u organizam unose prehranom služe za izgradnju bjelančevina koje organizam treba za izgradnju svojih struktura. Između ostalog, aminokiseline unesene prehranom koriste se i za izgradnju hormonskih molekula te protutijela koja igraju krucijalnu ulogu u zaštiti od infekcija. 

Izvori bjelančevina mogu biti životinjskog podrijetla (meso, riba, jaja, mliječni produkti) i biljnog podrijetla (gluteni žitarica, leća, grašak, soja, kvasac).