Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Svjetske kinološke organizacije

Organizacije

Različite organizacije

Organizacije koje funkcioniraju paralelno uz FCI: 

Kennel Club (KC) u Ujedinjenom Kraljevstvu, American Kennel Club (AKC) u SAD-u, Canadian Kennel Club (CKC) u Kanadi,  Australian National Kennel Council (ANKC) u Australiji i Bermuda Kennel Club (BKC) sa Bermuda. 

Kennel Club (KC) – Ujedinjeno Kraljevstvo

Osnovan je 1873 godine, radi se o najstarijoj instituciji posvećenoj uzgajanju pasa. Uz praćenje genetike pasmina te planiranje i provođenje screening programa KC organizira oko 6000 kinoloških događaja svake godine, između ostalog za napomenuti je prestižni „Crufts“ na koji dolazi preko 25 000 pasa i koji traje 4 dana. Službena publikacija ove organizacije je Kennel Club Gazette koja izlazi jednom mjesečno. 

American Kennel Club (AKC)

Ova organizacija osnovana je daleke 1884 godine. Čine ga kinološki klubovi i razne asocijacije. Financiranje zaposlenih osiguravaju države North Carolina i New York State.

AKC stoji iza organizacije preko 13 000 kinoloških događaja godišnje. U ovoj organizaciji događaju se mnoge inovativne stvari pa je tako osnovan institut za kinološke sudce te fondacija za istraživanja na polju zdravlja pasa. AKC ima svoje standarde.  

Druga kinološka organizacija koja postoji u SAD-u je UKC.

Ova organizacija osnovana je 1898 godine i priznaje pasmine poput američkog pitbul terijera i američkog buldoga, pasmine koje ne priznaje FCI. Organizacija ima registrirane pse iz 50 američkih država te iz 13 zemalja, organizira više od 13 000 kinoloških događaja godišnje. 

Bermuda Kennel Club (BKC)

Ovo je najmlađa kinološka organizacija od svih koje spominjemo u ovom tekstu. Osnovana je 1955 godine i funkcionirala je prema pravilima Canadian Kennel Club-a do 1967 godine. Stoji iza 2 godišnja kinološka događaja, jedan se održava u proljeće, a jedan na jesen.

Australian National Kennel Council (ANKC)

ANKC osnovan je 1949 godine i prihvaća iste standarde kao i FCI, ali, za napomenuti je da prihvaća i dozvoljava određene specifičnosti suđenja za 153 pasmine. ANKC vijeće ima svojega predsjednika, administratora i 2 delegata za svaku od osam država. Vijeće se sastaje jednom godišnje u trećem vikendu u listopadu.

Sudci se biraju po državama, kandidati moraju imati dokaz o najmanje 10 godina iskustva u kinološkim organizacijama. ANKC bilježi pad registracije pasa od 1986 godine te isto tako i pad broja članova od 1995 godine.

Canadian Kennel Club (CKC)

CKC je osnovan 1888 godine, sjedište ove organizacije je u Torontu. Ima 25 000 članova i 12 delegata koji se biraju po regijama. Ovaj klub prepoznaje 174 pasmine. Nakon perioda zabrane sudjelovanja, kanadski sudci ponovo su uključeni u suđenje na izložbama iza kojih stoji FCI.