Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Svjetske kinološke organizacije

Izložbe pasa

Događaji koji imaju dugu povijest

Izložbe pasa počele su se organizirati sredinom 19. stoljeća, njihov smisao je isti bio tada kao i danas, birao se pobjednik, najbolji prema određenim pravilima, odnosno standardima.

Sudjelovanjem na izložbama određeni pas polako napreduje prema titulama nacionalnog i internacionalnog šampiona. Sudci pse prosuđuju s obzirom na morfološka svojstva te na osnovi procjene njihovih radnih sposobnosti.

Izobrazba sudaca je obaveza nacionalnih kinoloških organizacija, kandidati za funkciju sudca dolaze iz svijeta kinologije i često se regrutiraju iz redova uzgajivača sa dugogodišnjim iskustvom, radi se o ljudima koji su dobri poznavatelji određenih pasmina. 

Svaka država povezana sa FCI-jem ima za obavezu organizirati najmanje jednu internacionalnu izložbu, internacionalni šampionat dodjeljuje se najboljoj ženki i najboljem mužjaku pasmine koju FCI prepoznaje.  

Nekoliko prestižnih godišnjih kinoloških događaja

Crufts

Crufts se počeo održavati krajem 19. stoljeća, održava se svake godine u ožujku u Ujedinjenom Kraljevstvu u Birmingham-u. Ova izložba, za koju se izlagači najprije moraju kvalificirati, okuplja 25 000 pasa među kojima je veliki broj najboljih pasa u Europi, prenosi se na televiziji i vrlo je praćen događaj u medijskom smislu, ima prosječno 14 milijuna televizijskih gledatelja. 

The Westminster Kennel Club Dog Show

Prvi puta održana je 1877 godine, ova izložba okuplja oko 2 500 pasa i događa se u New York-u u Madison Square Garden-u svake godine u veljači. Rezultati suđenja mogu se pogledati na službenoj internetskoj stranici Westminster Kennel Club-a. Događaj prate 2 televizijske kuće. 

Svjetska izložba pasa

Održava se svake godine u jednoj od zemalja koje su povezane sa FCI. Najbolja ženka i najbolji mužjak osvajaju titulu svjetskog prvaka "World Show Winner", bira se i najbolji mladi pas i najbolji veteran. 

Europska izložba pasa

Održava se svake godine u jednoj europskoj zemlji povezanoj sa FCI. Bira se europski prvak "Show Winner of the European Section", ženka i mužjak, najbolji mladi pas i najbolji veteran. Ovakva izložba održava se i u drugim dijelovima svijeta pod FCI ingerencijom, riječ je je o dva događaja, izložba za Ameriku i Karibe te Aziju i pacifičke zemlje.