Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Royal Canin > Štene i odrasli pas > Pas > Svjetske kinološke organizacije

Svjetske kinološke organizacije

Svjetske kinološke organizacije

Kinološke organizacije na svjetskoj razini (FCI)

Fédération Cynologique Internationale je svjetska kinološka organizacija koja postoji i djeluje već 100 godina. Neke druge organizacije postoje paralelno, a neke su i starije. Svake godine u svijetu održi se nekoliko desetaka tisuća izložbi pasa.

The World Canine Organization

FCI osnovan je u svibnju 1911 godine (22.05.2011). Zemlje koje su sudjelovale u osnivanju su Njemačka, Austrija, Belgija, Francuska i Nizozemska. Početkom I svjetskog rata organizacija prestaje djelovati, međutim 1921 godine ponovo oživljava zahvaljujući inicijativi organizacija Société Royale Saint-Hubert (Belgija) i Société Centrale Canine (Francuska).   

FCI je internacionalni autoritet kinološkog svijeta, 84 zemlje svijeta uključene su u ovu organizaciju, većina europskih zemalja, zemlje iz Azije, latinske Amerike i Afrike. Središte organizacije nalazi se u Thuin-u u Belgiji. Ciljevi djelovanja podrazumijevaju:

  • Određivanje uvjeta vjerodostojnosti rodoslovnih knjiga i dokumenata ;
  • Uređivanje regulative internacionalnih događaja (organizacija, suđenje…);
  • Informiranje o standardima pasmina, standardi proizlaze iz zemalja iz kojih određena pasmina vuče porijeklo, ovi standardi redovito se objavljuju u magazinu FCI-ja koji izlazi kvartalno.;
  • Osigurava se da svaka zemlja ima najmanje 4 internacionalna šampionata godišnje. FCI izdaje titule za internacionalne šampione.

Internetska stranica Fédération Cynologique Internationale je:   http://www.fci.be/