Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

GIANT Psi (> 45kg)

giant

Royal Canin rabi termin GIANT za pse čija težina u odrasloj dobi premašuje 45 kg. To nije samo posebno stvorena hrana, već i mjera predostrožnosti. Royal Canin patentirao je granulu koja je svojim oblikom i formulom savršeno prilagođena morfologiji golemih pasa. Granula prilagođena ovim psima potiče žvakanje te usporava unos hrane. Serija proizvoda GIANT iz linije Royal Canin Size Health Nutrition donosi ekskluzivan nutricionistički odgovor na specifične potrebe golemih pasa, pri čemu su u obzir uzete veličina, dob, vrsta aktivnosti i fiziološko stanje.