Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Svjetske felinološke organizacije

Svijet entuzijasta

Mačke sa pedigreom

Mačke sa pedigreom uzgajaju se diljem svijeta, bitna poveznica su felinološke organizacije koje registriraju mačke i vode rodoslovne knjige. Ove organizacije postavljaju izložbe, određuju sudce, čuvaju standarde određene pasmine te ih po potrebi mijenjaju kako bi pasmina evoluirala u pravom smjeru. Federacije se međusobno razlikuju u mnogo čemu pa tako i u stilu suđenja na izložbama. Postoji konvencionalni način suđenja i američki način suđenja. 

Danas poznajemo 60-tak pasmina, neke felinološke asocijacije ne prepoznaju određene pasmine. Felinološkim svijetom vladaju rodoslovne knjige, mačke se u njih upisuju i potom mogu sudjelovati na izložbama. Kao i kod pasa, izložbe su u osnovi  natjecanja u ljepoti, cilj je naravno osvajanje titula.  

Izložbe mačaka organiziraju klubovi koji su povezani sa felinološkim federacijama čija pravila primjenjuju. Neke federacije su nacionalne poput  LOOF-a u Francuskoj  ili  GCCF-a  u Engleskoj, druge organizacije kao što su  CFA, FIFe, WCF i TICA imaju podružnice diljem svijeta.