Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Život sa mačićem

Biranje mačića

Biramo živo biće koje će dijeliti kućanstvo sa nama

Mačić će sigurno razvedriti sve ukućane kada dođe u svoj novi dom. Izrasti će u odraslu mačku i dijelit će sa vama život dugi niz godina. Odluka o nabavljanju mačke treba biti promišljena i čovjek treba biti svjestan i obaveza koje prate veselje kada u ruke uzmete malo mače. 

Najprije se trebamo odlučiti želimo li čistokrvnu mačku ili ne. Ako želimo čistokrvnu mačku, pitanje je koju izabrati .

Obična kućna mačka ili mačka sa pedigreom 

Mačka sa pedigreom ima birane roditelje, kontrolirano porijeklo i do neke mjere odgaja se kod uzgajivača. Može se opravdano reći da će takav mačić kada odraste imati morfološke i karakterne osobine majke i oca, što znači da manje-više znate u kakvu će odraslu mačku mače izrasti. Ovo je naravno teže procijeniti ako se ne znaju genetske linije iz kojih proizlazi mačić. 

Idealan prijatelj 

U slučaju da birate  čistokrvnu mačku , bitno je naravno da znate kakvu mačku želite. Ovdje se misli kako na fizičke osobina tako i na narav mačke. Ako želite elegantnu mačku, razmislite o abesinskoj mački, svima prihvatljiva i simpatičnog karaktera je britanska kratkodlaka mačka, ili možda tražite staloženu i impozantnu mačku poput Maine Coon-a. Razlike u pasminama su zanimljive i vrijedi ih istražiti. Razni uzgajivački klubovi mjesta su  gdje možete dobiti pregršt informacija o pasmini koja vas zanima. Konačno, u takvim klubovima možete i dobiti kontakt uzgajivača koji ima ili planira imati leglo. 

Odlazak na izložbu mačaka je savršena prilika za upoznavanje mnoštva pasmina i za uspostavljanje kontakata. Ako je moguće, preporučamo i posjet uzgajivaču od kojeg ste se odlučili kupiti mačku. Tako ćete moći vidjeti okruženje u kojem je mače provelo svoje prve dane te pogledati majku, a možda i oca. Između 2. i 7. tjedna života odvija se bitna početna faza socijalizacije, ovo je bitan period u životu mlade mačke.  Uvjeti u kojima je mlada mačka počela živjeti te iskustva koja doživi u tom periodu  u svakom pogledu znatno utječu na to u kakvu će na kraju mačku izrasti. .

Mužjak ili ženka? 

Neki kažu, ženke se više vole maziti, mužjaci su nekako duhom odsutni. Međutim, poznavatelji mačaka tvrde da nema neke velike razlike u psihologiji odnosa sa čovjekom ako promatramo mačji rod kroz spolove. U stvari, ako se mačka sterilizira, razlike u spolovima su još manje primjetne. 

Puno više od samog spola mačke budući odnos sa čovjekom definira odgoj i odgovarajući proces socijalizacije. Bitno je kod biranja mačke, budući da su od pasmine do pasmine razlike u naravi zamjetne, da izaberete mačku koja će se s obzirom na svoju narav najlakše uklopiti u vaš životni stil.