Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

ŠTO JE PRETILOST?

ŠTO JE PRETILOST?

Kako bi mogli razgovarati o problemu moramo ga znati prepoznati. Znate li procijeniti ima li Vaš ljubimac spomenuti problem?

Prekomjerna težina i pretilost

Masti predstavljaju glavni izvor energije za pse i mačke.
Prekomjerno nakupljanje masnog tkiva koje  nastaje kada unos energije premašuje potrošnju energije možemo svrstati u dvije kategorije.

Prekomjerna težina psa je stanje kada je tjelesna težina psa više od 10% veća od idealne (indeks težine 6 i 7)

PEKOMJERNA-TEŽINA

Pretilost je stanje kada je tjelesna težina psa 20% veća od idealne (indeks težine 8 i 9)

PRETILOST

Prema posljednjim istraživanjima otprilike 50% pasa je trenutno prekomjerne težine. Čak 20% pasa mlađih od 4 godine je pretilo. Postoji više razloga prekomjerne težine i pretilosti. Ponekad je razlog  bolest (npr. hipotireoza) i tada je neophodno obaviti cjeloviti klinički pregled. Međutim, najčešći razlozi su prekomjerno hranjenje, manjak fizičke aktivnosti ili kombinacija oboje.

Određene  pasmine imaju genetske predispozicije za nakupljanje prekomjerne težine.
Pretilost je ozbiljna bolest koja dokazano smanjuje životni vijek životinje do dvije godine te pogoduje razvoju raznih bolesti.