Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Royal Canin > Idealna težina > Psa > PREHRANA I FIZIČKA AKTIVNOST > PREHRANA I FIZIČKA AKTIVNOST

PREHRANA I FIZIČKA AKTIVNOST

PREHRANA I FIZIČKA AKTIVNOST

Prehrana i fizička aktivnost idu ruku pod ruku kod skidanja prekomjerne težine Vašeg psa.

Prehrana

Kod sprovođena dijete važna je pravilna veterinarska prehrana i praćenje stanja životinje svaka dva tjedna. Bitno je da se ne smanji količina klasične prehrane jer sve bitne hranjive tvari su uravnotežene u odnosu na  energetski sastav hrane. Smanjenjem dnevne doze hrane smanjujete energetski udio ali uskraćujete i esencijalne hranjive tvari potrebne za pravilno funkcioniranje organizma. Smanjenom količinom unosa hrane probavljivost hrane raste i na taj način pas dobiva više iz hrane nego prije.
Što je potrebno?

  • Odaberite odgovarajuću niskokaloričnu veterinarsku prehranu
  • Hranite prema tablici hranjenja označenoj na pakiranju
  • Prilagodite količinu hrane ovisno o rezultatima
  • Svaki dan izvažite potrebnu količinu hrane
  • Izvažite životinju svaka dva tjedna
  • Brzina gubljenja tjelesne mase treba biti od 1% do 3% ukupne tjelesne mase tjedno

Fizička aktivnost

Fizička aktivnost jednako je važna kao i prehrana kod prevencije i ostvarivanja smanjenja tjelesne težine. Redovita aktivnost je bitna za sve životinje i važno je održavati konstantnu razinu tjelovježbe. Najbolje je imati manje dnevne serije aktivnosti umjesto povremenih „dugih šetnji“. Fizička aktivnost ne sastoji se samo od „šetnje psa parkom“ nego uključuje općenito kretanje, igru, mentalnu i fizičku stimulaciju, šetnju, trčanje, zadatke.

Kod kreiranja plana aktivnosti važno je uzeti u obzir postojeće bolesti psa i u skladu s mogućnostima prilagoditi i postepeno povećavati razinu aktivnosti.

Najvažnije je biti dosljedan u zacrtanim planovima.