Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

ZDRAVSTVENI RIZICI

ZDRAVSTVENI RIZICI

Kvaliteta života Vašeg ljubimca bitno je manja ukoliko ima problema s prekomjernom težinom.

Slabo podnošenje fizičkog napora.
Smanjena kvaliteta života.
Kraći životni vijek.
Veći rizik od pojave slijedećih patologija:

  • Šećerna bolest – Diabetes mellitus (4 x veći rizik kod pretilih mačaka).
  • Bolesti koštanog sustava i zglobova (3 x veći rizik kod pretilih ljubimaca).
  • Bolesti srca i dišnog sustava.
  • Povećani rizik kod kirurških zahvata/anestezije.
  • Povećana mogućnost pojave mokraćnih kamenaca.