Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

SAVJETI ZA USPJEH

SAVJETI ZA USPJEH

Nekoliko savjeta za uspješno provođenje programa za gubljenje viška težine.
Najvažniji je dosljednost.

1. Usporite uzimanje hrane,koristite posebne zdjele koje usporavaju
hranjenje, postoje i lopte koje polako otpuštaju granule…

2. Povećajte broj obroka na 3 ili 4 dnevno, minimalno 2, tako ćete ublažiti napade gladi između obroka.

3. Izvažite dnevnu količinu hrane za nekoliko dana unaprijed (npr. izvažite dnevne količine za tjedan dana unaprijed u manje plastične vrećice, ovime ćete uštedjeti vrijeme i zadržati razinu preciznosti u smislu kontrole dnevnog unosa hrane).

4. Redovito, svaki tjedan u graf na poleđini ovog kartona upišite tjelesnu težinu i pratite napredak dijete, stavite graf na frižider da vam često
bude pred očima, vašim i vaših ukućana.

5. Izbjegavajte koliko je god moguće poslastice, ako je nemoguće potpuno ih izbaciti, potrebno je uzeti energetsku vrijednost poslastica u obzir kod propisivanje dnevne količine hrane, posavjetujte se sa svojim veterinarom.

6. Prvi mjesec je u pravilu najzahtjevniji, poslije ćete već moći jasno vidjeti napredak. Početna propisna količina hrane je doslovno točka od koje se kreće, moguće je da ćete trebati prilagoditi dnevnu količinu hrane kako bi se ostvario željeni ritam gubitka težine (nemaju sve mačke isti metabolizam, a i intenzitet fizičke aktivnosti može varirati).

7. Uvijek imajte na umu koristi koje idealna težina ima na zdravlje vašeg
ljubimca:

  • Skidanjem suvišne tjelesne mase smanjujete sve pridružene rizike za zdravlje.
  • Povećava se kvaliteta života ljubimca.
  • Očekivana životna dob je duža ako mačka ima idealnu težinu.

8. Potrudite se osigurati mački stup za penjanje, možete i skrivati hranu
na određena mjesta u životnom prostoru mačke kako bi stimulirali
aktivnost u smislu potrage za hranom.