Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Royal Canin > Idealna težina > Mačke > PREHRANA I FIZIČKA AKTIVNOST > PREHRANA I FIZIČKA AKTIVNOST

PREHRANA I FIZIČKA AKTIVNOST

PREHRANA I FIZIČKA AKTIVNOST

Prehrana i fizička aktivnost idu ruku pod ruku kod skidanja prekomjerne težine Vaše mačke.

Prehrana

Kod sprovođena dijete važna je pravilna veterinarska prehrana i praćenje stanja životinje svaka dva tjedna. Važno je da mačka ne smije gladovati za vrijeme programa mršavljenja. Gladovanje pretilu mačku može dovesti u po život opasno stanje. Važno je pozorno pratiti prelazak na novu hranu kako bi mačka dobila primjerenu količinu hrane.
Što je potrebno?

  • Odaberite odgovarajuću niskokaloričnu veterinarsku prehranu
  • Hranite prema tablici hranjenja označenoj na pakiranju
  • Prilagodite količinu hrane ovisno o rezultatima
  • Svaki dan izvažite potrebnu količinu hrane
  • Izvažite životinju svaka dva tjedna
  • Brzina gubljenja tjelesne mase treba biti oko 1% ukupne tjelesne mase tjedno

Fizička aktivnost

Redoviti program fizičke aktivnosti i rutina su važni za mačke pogotovo ako borave u zatvorenom prostoru. Kod kreiranja plana aktivnosti važno je uzeti u obzir postojeće bolesti mačke i u skladu s mogućnostima prilagoditi i postepeno povećavati razinu aktivnosti. Fizička aktivnost ne sastoji se samo od poticanja mačke na igru nego uključuje općenito kretanje, hranjenje (lov), penjanje i skakanje. Koristite igračke koje zanimaju i stimuliraju mačku i rotirajte ih svaki tjedan kako mački ne bi dosadile. Započnite sa malim serijama aktivnosti od po 2 puta po 2 minute dnevno za izrazito neaktivne mačke i postepeno povećavajte razinu aktivnosti.
Za poticanje kretanja možete pomicati posudu s hranom u vrijeme objeda, postavljanjem na razne površine i skrivanjem hrane potičete lov.

Najvažnije je biti dosljedan u zacrtanim planovima.