Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

PROGRAM IDEALNE TEŽINE

PROGRAM IDEALNE TEŽINE

Obratite se Vašem veterinaru za pristupanje PROGRAMU IDEALNE TEŽINE.

O pretilosti i rizicima

Dr Lea Kreszinger iz veterinarske ambulante Fiziovet i  Dr Pezo, jedan od najpoznatijih hrvatskih veterinara, objašnjavaju zašto je važno pripaziti na prehrambene navike kućnih ljubimaca i koje su opasnosti pretilosti za život i zdravlje vaših životinjskih prijatelja.

   

Karton za praćenje tjelesne kondicije ljubimca

Kako bi kvalitetno mogli pratiti rezultate programa idealne težine, prilikom sljedećeg posjeta veterinaru zatražite karton koji se sastoji od osnovnih podataka o vašem ljubimcu, preporučene odgovarajuće dijete, ključnih savjeta i grafikona za praćenje napretka provođenja PROGRAMA IDEALNE TJELESNE TEŽINE.

KARTON-PAS-MAČKA

Korištenje grafikona

Nakon što ste zajedno s Vašim veterinarom ispunili naslovnu stranicu kartona i time odredili tjelesni indeks životinje prema trenutnoj izvaganoj tjelesnoj težini i definirali ciljanu težinu, veterinar može odrediti dnevnu količinu odgovarajuće dijete za zdravo i sigurno mršavljenje. Na priloženom grafikonu označite početnu i ciljanu težinu i bilježite rezultate vaganja. Tjedne rezultate vaganja upisujte u grafikon. Na taj način uvijek možete vidjeti napredak prema ostvarivanju cilja.

GRAFOVI

Pravilna prehrana

Davanje točno propisane dnevne količine hrane od izuzetne je važnosti za uspjeh programa za skidanje viška tjelesne mase. Preporučamo da izvažete na kuhinjskoj vagi dnevnu količinu hrane, koliko je to god moguće izbjegavajte davati poslastice i ostatke sa stola.

PREPORUČENA-ZA-PSE
SATIETY PAS
OBESITY PAS
PREPORUČENA-ZA-MAČKE
SATIETY-HEAD-M
OBESITY-HEAD-M

Prelazak na novu hranu:
Započnite sa manjom količinom nove hrane koju treba pomiješati sa starom hranom. Tijekom
jednog tjedna povećavajte udio nove hrane i smanjujte udio stare hrane u obrocima.

PRELAZAK-NA-NOVU-HRANU
PRETILOST
RIZICI
PREHRANA
SAVJETI