Pas je uz čovjeka već tisućama godina, donekle se prilagodio čovjeku, ali još uvijek ima nutricionističke potrebe vezane uz njegovu prošlost. Poznavanje i poštivanje tih istinskih potreba psećeg organizma predstavlja preduvjet za ispravnu prehranu i zdravlje. 

Mačja priroda oduvijek je fascinirala ljude. Njihova sposobnost prilagodbe je jedinstvena, mačka se prilagodi, ali ipak zadržava sve one karakteristike koje je čine mačkom. Poznavanje mačaka i poštivanje njihovih istinskih potreba preduvjet je za uspješan suživot i njihovo zdravlje.  

Royal Canin svoju filozofiju temelji na kontinuiranom razvoju preciznih nutricionističkih formula koje osiguravaju sve esencijalne hranjive tvari potrebne organizmu psa ili mačke. Dugoročni cilj je održavanje zdravlja u svim fazama života i podizanje kvalitete života u starijoj životnoj dobi te u slučaju bolesti. Općenito gledano, uzima se u obzir nekoliko glavnih parametara: dob, veličina životinje, fiziološko stanje i pasminska svojstva. 

Kod inovacija se pridržavamo jedne vrijednosti: psi i mačke prije svega.  Royal Canin već više od 40 godina surađuje s uzgajivačima i veterinarskim nutricionistima da bi stvorio još više inovacija i dosegao preciznost koja omogućuje nutricionistička rješenja koja savršeno odgovaraju psima i mačkama.

Royal Canin > Događanja > Seminari > 2013. > Veterinarski seminar male prakse

2013.

Veterinarski seminar male prakse

SEMINAR GERONTOLOGIJA MAČAKA

Veterinarski seminar male prakse u organizaciji DDL-ZAGREB/ROYAL CANIN                                                                                                             

(održan u Zagrebu 12. listopada 2013.)

Gotovo 300 veterinara iz cijele Hrvatske okupilo se na seminaru na kojem je predavanja održao Dr. Kit Sturgess, MA VetMB, PhD, CertVR, CertVC, DSAM, MRCVS, priznati britanski stručnjak i čest predavač na mnogim međunarodnim konferencijama.

Govoreći o bolestima koje često pogađaju populaciju starijih mačaka britanski stručnjak istaknuo je mnoge aspekte dijagnostike i liječenja uzimajući u obzir najnovija saznanja. Posebnu pažnju posvetio je sveobuhvatnom pristupu problematici gerontologije mačaka. Od posebne su važnosti iskustva koja je predstavio vezana uz prednosti i nedostatke različitih pristupa određenoj problematici. Na seminaru su obrađene 3 teme, kronična bolest bubrega, hipertireoza te akutni i kronični pankreatitis.

Sturgess je nakon diplome na prestižnom Cambridgeu, a poslije toga i obranjenog doktorata, stekao veliko iskustvo kao referalni stručnjak, predavao je na sveučilištima u Bristolu i Londonu te na mnogim seminarima gdje je nerijetko predstavljao rezultate vlastitih istraživačkih projekata. Autor je mnogih stručnih radova, koautor knjiga i priručnika, a u Hrvatskoj je gostovao prvi puta.

Predavanjem na kraju predstavljena su novija saznanja na polju kliničkog nutricionizma u gerontologiji mačaka.
Zahvaljujemo se svim kolegicama i kolegama koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj.